Jan Dalmeijer overleden

In memoriam
Woensdag 24 november bereikte ons het verdrietige bericht dat Jan Dalmeijer is overleden. Hij had al geruime tijd gezondheidsproblemen.

Jan was de oprichter van ThamerThuis. Als Uithoornse huisarts besefte hij – eind jaren 90 – dat er behoefte was aan een huis waar ernstig zieke mensen liefdevol verzorgd kunnen worden tot het einde. Thuis was dat immers helaas niet altijd mogelijk. In 1998 opende ThamerThuis haar deuren. Tot 2018 heeft Jan in het bestuur gezeten en zich met hart en ziel ingespannen voor goede palliatieve zorg in Uithoorn.

In de periode dat hij huisarts was en ook daarna, gaf hij als consulent palliatieve zorg les en adviezen aan collega-huisartsen en wijkverpleegkundigen. De medewerkers in ThamerThuis konden altijd een beroep op hem doen.

Ook de laatste jaren bleef hij geïnteresseerd in de mensen die zich voor de organisatie inzetten. Hij hoorde er nog helemaal bij tot op zijn laatste dag.
We zijn verdrietig dat hij er nu niet meer is. We zijn dankbaar voor wat hij ons heeft meegegeven en nagelaten. Hij was een gedreven en warme man, een verhalen verteller en een goede luisteraar, hij kon zich opwinden maar je kon vooral ook vreselijk met hem lachen.