Maatregelen Corona Virus

Nu het aantal Corona besmettingen in onze regio snel toeneemt nemen we extra maatregelen om het virus buiten de deur te houden. Dat doen we om onze vrijwilligers te beschermen. Zonder de vrijwilligers kan ThamerThuis niet open blijven.

Wat betekent dat voor de gast en de naasten?
Van toekomstige gasten vragen wij een recente negatieve Corona testuitslag

Voor bezoekers van onze gasten in het hospice geldt het volgende:

  • Als u klachten van verkoudheid of griep heeft, vragen wij u te overwegen uw bezoek uit te stellen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.
  • Bezoek dient vooraf aangemeld te zijn. We maken afspraken over een vaste kleine kring van bezoekers.
  • Bij binnenkomst desinfecteert u de handen en noteert u naam en telefoonnummer.
  • Het kan op momenten nodig zijn om u te vragen alleen de gastenkamer te benutten en niet in de openbare ruimten te komen
  • Verder gelden de algemene regels van hygiëne en 1,5 meter afstand houden van het RIVM (geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik papierenzakdoekjes etc)

Alle wijkverpleegkundigen in ThamerThuis dragen een mondkapje. De vrijwilligers dragen een mondkapje wanneer zij zich binnen 1,5 meter van onze gast of diens naaste bevinden.

Iedereen werkt mee om in deze bijzondere omstandigheden liefdevolle zorg te kunnen blijven geven aan onze gasten en hun naasten.

Meer informatie
Bent u een naaste van een gast in ThamerThuis en heeft u vragen over deze maatregelen? Neemt u dan hiervoor contact op met de dienstdoende coördinator via tel. 0297-540536

Kijk ook op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Op de website van de overheid vindt u veelgestelde vragen over het Coronavirus en de landelijke maatregelen.